Italiaans 3

Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem
Mirjam Pas-van Dam
Dinsdag: 20:30 - 22:00
24 september 2019
26 lessen
Toon formulier

Neem contact op met Mirjam Pas-van Dam

Dinsdagavond 20.30-22.00
26 lessen van 1,5 uur
Start: 24-9-2019
Prijs: € 360,–
Locatie: Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem

Deze cursus is een vervolg op Italiaans 2 van het vorig seizoen. Wat we eerder geleerd hebben, wordt nu op een praktische wijze toegepast en er worden nieuwe taalvaardigheden geleerd. Als je wilt instromen omdat je al wat Italiaans kent of elders een cursus hebt gedaan, neem dan even contact met me op via info@parloitaliano.nl.
Voor actuele informatie kijk op mijn website www.parloitaliano.nl.

Lesmateriaal:

Nuovo Espresso 2 (Alma Edizioni) Libro dello studente e esercizi ISBN 978905412875 (alleen boek, geen DVD) adv. verk.€ 26,50
(Dit boek dien je zelf aan te schaffen)

 

 


Mirjam Pas-van Dam

Meer over Mirjam Pas-van Dam

Italiaans leren spreken op een leuke en effectieve manier

Wat kan ik je bieden?

• duidelijke opbouw van de les waardoor je de taal snel en goed leert.
• speelse en gevarieerde manier van oefenen en aanleren, veel doen en samen doen.
• veilige en ontspannen sfeer, een gezellige avond.
• ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht en wensen.

Wie ben ik?

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Nijmegen in de Italiaanse taal- en letterkunde, inclusief de eerstegraads lesbevoegheid.

Al meer dan 30 jaar geef ik les in het volwassenonderwijs, met name aan de Volksuniversiteiten van Doetinchem en Zevenaar. In de loop van de jaren heb ik talloze taalcursussen georganiseerd, van beginner tot vergevorderde, leeskringen etc.

Omdat het Nederlands mijn moedertaal is, begrijp ik heel goed waar voor de Nederlanders de moeilijke punten zitten in de Italiaanse grammatica, zodat ik op heldere en eenvoudige wijze de taalregels uit kan leggen.

Mijn missie is je op een gevarieerde, speelse maar gestructureerde manier Italiaans te leren én een gezellige lesavond te bieden. Italianen zijn altijd erg enthousiast als je hun taal probeert te spreken. Door het contact met hen zul je dingen zien en ervaren die een verblijf in Italië nóg leuker maken.

Mijn cursisten zijn heel enthousiast en gemotiveerd. Ik ben ieder jaar weer heel trots op iedereen die het geleerde in de praktijk brengt en dat met groot enthousiasme laat weten. Zoals dit berichtje van een cursist, na het eerste jaar: "Ben net terug van een paar dagen Giro kijken. In de praktijk blijkt dat je me veel hebt geleerd. Vaak kon ik zinnetjes maken die nog werden begrepen ook!"

Mijn lesmethode:

Ik probeer uit te gaan van de wensen van de cursist en weet dat de beste manier van leren gebaseerd is op DOEN (heel veel zèlf DOEN), herhalen en een ontspannen leeromgeving. Mijn lessen zijn dan ook interactief en heel afwisselend. Als basis gebruiken we een boek (inclusief audio) waar heel actief mee gewerkt wordt, voornamelijk samen met de andere cursisten. Samen gesprekjes naspelen, vraag- en antwoordspelletjes zorgen ervoor dat je vanaf het begin actief met de taal bezig bent. Daarnaast doen we heel veel taalspelletjes, kijken en luisteren we naar filmpjes, Italiaanse muziek en doen we oefeningen op het internet.

Grammatica is natuurlijk onmisbaar, maar deze wordt op een functionele manier aangeboden. Niet eerst alle regels leren en dan pas gaan praten, maar direct actief gebruiken.

Daarnaast leer je ook veel over Italië zelf, over de geschiedenis, cultuur en de mensen.

Ik vind het heel belangrijk om je niet alleen de taal, maar ook een gezellige avond te bieden. Dat je het Italiaans goed aanleert is natuurlijk het doel en dat gaat het beste in een ontspannen en veilige omgeving. Waar je de ruimte krijgt om op je eigen manier te leren, waar je foutjes mag maken. Sbagliando s’impara = van je fouten leer je.

Traditiegetrouw sluiten we het cursusjaar af met een Italiaanse speelfilm met een hapje en een drankje.

Cursusaanbod:

Italiaans 2 - vervolg op de beginnerscursus van seizoen 2018-2019. Je hebt een basis gelegd en breidt je vaardigheden uit.

Italiaans 3 - vervolg op de cursus Italiaans 2 van vorig seizoen. Wat we eerder geleerd hebben, wordt nu op een praktische wijze toegepast en er worden nieuwe taalvaardigheden geleerd.

Voor mijn cursussen op andere locaties of privélessen kun je contact opnemen via mijn mailadres of het contactformulier.